20 november 16 u al open | frituur is ook open 

Hongaarse 'Brassói Pecsenye' 

Dit is een traditioneel Hongaars gerecht dat kan worden vertaald als gebraden varkensvlees in bronschotel. Wij geven graag onze eigen draai aan omdat iedereen recepten toch naar de eigen smaak maakt kunnen wij niet een rechte lijn trekken, want gerechten vertellen veel over de persoon die ze gemaakt heeft doen wij dat ook. Dit is een boeren gerecht dat geserveerd kan worden met tafelzuur. De gastronomie van Hongarije maakt regelmatig gebruik van tafelzuur bij gerechten die in vet zijn gebakken omdat zuur vet afbreekt en dus maakt de vertering lichter. Dit gerecht is gemaakt van varkensvlees en aardappels (op zijn Hongaars) 

15,-

 

Een glaasje rode wijn erbij? Wij hebben heerlijke Hongaarse rode wijnen in ons assortiment. Of juist een die toch steviger is? Wij hebben ook Malbec. Malbec is een persoonlijke favoriet van mij. Vanzelfsprekend hebben wij hem dan in ons assortiment. Vraag gerust ernaar.

Alvast eet smakelijk,

Vera

Broodpudding 

Taart 

Een beroemdheid deze geworden, lekker smeuïg en barst van smaak  gemaakt van 40% room en bourbon vanillestokjes, custard van verse eieren. Bolletje vanille-ijs erbij en warme vanille room. De kruising tussen warme appeltaart, suikerbrood, French toast en cinnamon rolls! Mijn favoriet! 

4,25

HapjesDag elke donderdag

(tenzij anders aangegeven zijn we open tussen 16 uur en 20 uur)

Elke week hebben wij weer een ander menu voor u klaar staan. Wij wisselen graag af omdat wij niet als een restaurant functioneren maar als een uniek dorpshuis met een Hongaars/ Nederlands achtergrond. Ik ben Vera (Hargita Virag Sipos) en ik heb de exploitatie van het dorpshuis afgelopen december overgenomen samen met mijn partner, Bram. Ik kook graag en ik maak graag traditionele Hongaarse gerechten. Ook vind ik de internationale keuken interessant. Ik wil graag mijn eigen draai geven aan gerechten om zo voor een unieke smaakbeleving te zorgen. Een glimlach bij een klant zegt meer dan duizend woorden. De Hongaarse gastronomie is wereldberoemd door haar kruidige smaken, vooral de rode paprika komt in de gerechten kenmerkend naar voren, maar laurierblad of marjolein zijn bijvoorbeeld ook geliefde smaakmakers. In Hongarije draait het om het eten en de keuzemogelijkheden zijn onbegrensd. Nu wil ik graag in Nederland met mijn passie voor gerechten iets bijzonders op tafel zetten. 

Donderdags (tenzij anders aangegeven) zijn wij vanaf 16 uur tot 20 uur geopend voor huisgemaakte gerechten. Dus wilt u koken even overslaan of bent u te gast in de buurt? Stap gezellig binnen en heet welkom bij ons! 

 

Heeft u zich al aangemeld op onze nieuwsbrief? Elke zondag sturen wij een email met een overzicht van de komende week, inclusief het weekmenu voor HapjesDag. In die nieuwsbrief geven wij aan wat wij dan gaan koken. Zo kunt u het in uw agenda zetten en er misschien voor kiezen om het 'zelf koken' even overslaan voor komende donderdag. Reserveren is niet verplicht, toch is dat handig via het telefoonnummer bellen of whatsappen; +31(0)634103327 


Onze Kindermenu is samengesteld vanuit eigen initiatief om jonge gezinnen erbij te helpen om  het naar de snackbar te gaan laagdrempelig te houden. We begrijpen wanneer je met zo'n kleintje niet altijd kunt peilen what's next. Dan is een reservering in een restaurant een spannende onderneming. Misschien wil je juist er even uit en je wilt bij ons komen eten? Snacks of juist huisgemaakte gerechten? Dan eten je kleintjes gratis een klein portie patat en iets erbij, zo hou je iedereen gelukkig binnen je huishouden. 

Kinderen ONDER 7 JAAR mogen dus bij ons één van de Kindermenu's  kiezen zolang ten minste een ouder/ verzorger ook een bestelling plaatst (minimale bestelwaarde € 5,- en exclusief drinken) 

*niet geldig tijdens evenementen georganiseerd door derden, initiatief van B&V Vof  - actie geldt per gezin en geldt niet bij afhaal bestellingen - actie geldt voor leermsters alleen.