het menu
Eens in de week worden er op donderdag diverse hoofdgerechten vers bereid. Deze kunnen op donderdag tussen 17:00 en 19:00 worden besteld.
Daarnaast hebben wij als dorpshuis patat en diverse frituursnacks beschikbaar. Verder bestaat ons assortiment uit ijscoupes, koffie, koffiespecialiteiten, thee, vruchtenmelanges, (speciaal) bier, wijn en cocktails.
Vaak werken wij met specifieke menu’s per week of aanbiedingen. Hou de website dus goed in de gaten!
allergieën of dieetwens? geef het s.v.p. door!
🌱 bevat geen vlees, geen indicatie voor 100% plantaardig, vraag naar de mogelijkheden als je vlees, zuivel of eieren wilt vermijden. In sommige gevallen kunnen wij voor plantbased variant zorgen.
* allergie informatie, product bevat mogelijk koemelk, vis- of schelpdieren, noten of andere allergenen
snacks uit de frituur
patat | 2,50 |
grote patat | 3,75 |
broodje kroket | 3,50 |
broodje kroket speciaal | 4,25 |
broodje hamburger | 3,50 |
broodje hamburger speciaal | 4,25 |
frikandel | 2,25 |
vegetarisch kroket 🌱 | 2,25 |
kroket rundvlees | 2,25 |
mexicano | 2,25 |
kipnuggets (cca 6stk) | 2,25 |
kaassoufllè 🌱 | 2,75 |
vlammetjes (cca 6stk) | 3,50 |
vegetarische vlammetjes (cca 6stk) 🌱 | 3,50 |
loempia | 3,00 |
bitterballen (cca 8stk) | 4,95 |
extra sauzen;
extra sauzen/ mayo, ketchup, mosterd, curry | 0,50 |
extra sauzen/ speciaal, pinda, oorlog | 0,75 |

weekmenu
Elke week hebben wij weer een ander menu voor u klaar staan. Wij wisselen graag af omdat wij niet als een restaurant functioneren maar als een uniek dorpshuis met een Hongaars/ Nederlands achtergrond. Ik ben Vera (Hargita Virag Sipos) en ik heb de exploitatie van het dorpshuis afgelopen december overgenomen samen met mijn partner Bram. Ik kook graag en ik maak graag traditionele Hongaarse gerechten. Ook vind ik de internationale keuken interessant. Ik wil graag mijn eigen draai geven aan gerechten om zo voor een unieke smaakbeleving te zorgen. Een glimlach bij een klant zegt meer dan duizend woorden. De Hongaarse gastronomie is wereldberoemd door haar kruidige smaken, vooral de rode paprika komt in de gerechten kenmerkend naar voren maar laurierblad of marjolein zijn bijvoorbeeld ook geliefde smaakmakers. In Hongarije draait het om het eten en de keuzemogelijkheden zijn onbegrensd. Nu wil ik graag in Nederland met mijn passie voor gerechten iets bijzonders op tafel zetten.
Donderdags (tenzij anders aangegeven) zijn wij vanaf 17:00 uur tot 19:00 geopend voor frituur, broodjes en huisgemaakte gerechten. Wij proberen zoveel mogelijk zelf te maken. Voorbeelden hiervan zijn kruidenboter, soepen of verscheiden spreads voor de luxe baguette broodjes zoals een tonijnsalade of eiersalade die afwijken van de standaard uit de supermarkt om zo eigen smaken te creëren.
Vraag gerust naar de mogelijkheden!
Heeft u zich al aangemeld op onze nieuwsbrief? Elke zondag sturen wij een email met een overzicht van de komende week, inclusief het weekmenu voor HapjesDag. In die nieuwsbrief geven wij aan wat wij dan gaan koken. Zo kunt u het in uw agenda zetten en er misschien voor kiezen om het 'zelf koken' even overslaan voor komende donderdag.
voorlopig hebben wij een zomerstop
lieve buren, omwonenden, kennissen, vrienden en ook jullie natuurlijk, onze gasten en bezoekers, voorlopig stellen wij het koken uit | jullie kunnen natuurlijk op onze nieuwsbrief gaan abonneren want wij sturen eens in de week, meestal op de zondag een mailtje met nieuwtjes & vertellen wij daarin wat voor lekkers gaan we bereiden omdat wij elke donderdagochtend druk in de keuken staan om dagverse huisgemaakte en gezonde gerechten voor jullie op tafel te kunnen zetten.
hopelijk onderstaande portfolio helpt u op ideeën te brengen, wij zijn natuurlijk bereid om met u mee te denken en u kunt ons inschakelen voor verjaardagen/ jubileums of juist een zakelijk bijeenkomst. Wij willen u persoonlijk een idee geven over hoe wij te werk gaan en samen met u het menu en alle gerechten en desserts bespreken.
21 augustus is de volgende HapjesDag

Broodpudding met Huisgemaakte Romige Custard.
Dit heerlijke toetje is snel een lieveling geworden nu ik het meerdere keren voor diverse evenementen gemaakt heb. De terugkoppeling was altijd zeer positief, sterker nog, bijna wel aanmoedigend om het op het menu te zetten. Bij deze, huisgemaakte Broodpudding met heerlijk romige custard van verse eieren en room en natuurlijk een onmisbare toevoeging van appelkaneel vulling. Dit is het ultieme combinatie van de lekkerste zoetigheden ter wereld, namelijk een kruising tussen appeltaart, suikerbrood, french toast en cinnamon rolls!
Van Broodpudding naar French Toast betekent, progress.
Persoonlijk ben ik gek op custard en kaneel en wanneer deze twee smaken in een toetje samenkomen ben ik helemaal zen, en daarom wil ik vanaf herfst - het allermooist seizoen van het jaar - de uitdaging aangaan en French Toast voor dessert aanbieden. French Toast is de koningin van desserts, de verfijnde versie van het Wentelteefje waar ik oh zo gek op ben, maar een French Toast.... die kun je niet gek genoeg maken met als optioneel pecannoten en karamelsaus over de al zo smeuïge ge-karameliseerd brioche brood, afgegoten met warme, zoete room met Bourbon Vanille en voor als je ook de uitdaging aandurft, afgewerkt met een bolletje roomijs (Vanille/ Slagroom/ Pecan Karamel)
Vooruitzichten #Herfst 🍂
Vanaf herfst wil ik meer met kruiden werken en dus stoofpotten maken. De Hongaarse gastronomie kent namelijk veel gerechten die juist bij de koelere en donkerdere dagen past. Met ook nog bijpassende rode wijnen, kan je van dit veelbelovend en romantisch seizoen genieten.
warme en koude dranken
koffie en koffievariaties
🌱 vrijwel al onze Latte variaties kunnen worden plantaardig gemaakt, met amandelmelk. Indien een plantbased Matcha of Pumpkin is gewenst geef dit aan ons s.v.p. door!
warme dranken
🌱 kan ook met amandelmelk worden bereid voor een plantbased variant, geef het gerust aan ons door
Witte Chocolade* | € 3,00 |
Witte Chocolade Amarettolikeur (bevat alcohol) | € 5,00 |
limonades & frisdranken
onze thee variaties
tea in a bag
Zwarte Thee | € 2,25 |
Groene Thee | € 2,25 |
Kruidenthee | € 2,25 |
Rooibos | € 2,25 |

Verse Munt | € 3,00 |
Groene Jasmijn | € 3,00 |
Witte Rozen (Rosa Damascena) | € 3,00 |
Vruchtenmelange
*bevat geen theïne en is een mix van gedroogde vruchten en bloemen om heerlijk van te genieten


Hapjes om te delen
a.) een mix plank van olijven, nootjes, worst, chips, crackers 7,95
b.) een mix uitgebreid met broodplankje en frituursnacks 10,95
(Speciaal)bier
België/ Nederland/ Duitsland
*alle speciaalbieren zijn € 4,50
indicatie over de biersoorten
Internationale Wijnen (per glas)
Port (Internationaal en per glas)
Warre Port Otima 10 Year Tawny | € 6,00 |
Sobreiro Port Ruby | € 3,25 |
Hongaarse Rode Wijnen (per glas)
Huiswijn Hongaarse Portugieser óf Oportó (150ml) | € 3,50 (uitverkocht) |
Huiswijn Hongaarse Portugieser óf Oportó (0,5L) | € 9,50 (uitverkocht) |
Hongaarse wijnen
*wij werken hard aan om authentieke smaken en unieke ervaringen te bezorgen, onze wijnen zijn rechtstreeks van de wijgaarden uit Hongarije in kleine hoeveelheden voor het seizoen - naar Leermens - meegenomen. Wij hebben maar enkele flessen staan.
*vrijwel alle wijnen bevatten sulfieten.
Hongaarse Dessertwijnen (per fles)
"De wijn die bij het dessert wordt geserveerd is niet zomaar een klein drankje, maar een echte aanvulling op de culinaire beleving."
Hongaarse Rosé Wijnen (per glas)
Balatoni Rosé/ zoet/ | € 4,25 |
Hongaarse Witte Wijnen (per glas)
Tokaj Furmint 2023/ halfzoet/ 12% | € 4,00 |
Hárslevelü 2023/ halfzoet/ 11,5% | € 4,00 |
Tokaj Furmint 2023/ droog/ 12,5% | € 4,00 |
Tokaji Amthyst Hárslevelü 2023/ halfzoet/ 12% | € 4,00 |
Egri Chardonnay 2015/ droog/ 13% | € 4,00 |
Kruidenlikeur uit Hongarije (per glas)
Zwack Unicum | € 4,00 |
Mecseki Itóka | € 4,00 |

Een korte samenvatting over de geschiedenis van de beroemde marktleider in de productie van mousserende wijnen in Hongarije, Törley József
Geschiedenis -
Het bedrijf is opgericht in 1882 door Joseph Törley en uitgegroeid tot een van de grootste mousserende wijnproducenten van Europa en anno 2011 marktleider in Hongarije.
Joseph Törley leerde het vak in Reims en richtte in 1882 zijn fabriek op in Budafok, een buitenwijk van Boedapest. Joseph was succesvol maar had geen kinderen en het bedrijf werd voortgezet door zijn broers en hun kinderen. Onder leiding van de familie floreerde het bedrijf uitstekend.
In 1910 ontstond er een behoorlijke concurrentie onder champagneproducenten in Europa, alleen al in Budafok waren er achttien producenten. Törley behield echter zijn toonaangevende positie en grootste marktaandeel. Met een productie van ruim twee miljoen flessen per jaar was Törley een van de grootste producenten in Europa.
*afbeelding; prijslijst van Törley uit 1909
Bubbels uit Hongarije (per fles)
Bubbels (per glas)
Prosecco | € 3,50 |
Cocktails
Pornstar Martini/ 11,9% | € 7,50 |
Bibis Floral Spritz/ 19% | € 7,50 |
Mojito/ 10 - 15% | € 7,50 |
Malibu/ 10% | € 7,50 |
Damascus Gin/ 10 - 13% | € 7,50 |

*boven; Malibu
Mocktails
(bevat géén alcohol)
Virgin Mojito | € 6,00 |
Jasmijn Munt | € 6,00 |
Damascus Roos | € 6,00 |
Sterke drank
Whisky
Talisker/ Single Malt | € 6,00 |
Tullamore Dew/ Blended | € 5,00 |
Jack Daniels/ Tennessee | € 5,00 |
Four Roses/ Bourbon | € 5,00 |
Likeur
Cuarenta Y Tres Likeur 43 | € 4,00 |
Grand Marnier Liquer d'Orange | € 4,00 |
Cointreu Fruitlikeur | € 4,00 |
Mecseki Itóka Herbal Liquer (HUN) | € 5,00 |
Zwack Unicum (HUN) | € 5,00 |
Amarettolikeur | € 4,00 |
Sonnema Berenburg | € 4,00 |
Sonnema Berenburg 1860 | € 4,50 |
Gin & Rum
Tanqueray London Dry Gin | € 4,00 |
Dreadlock Bay Carribian Dark Rum | € 4,00 |
Bacardi Witte Rum | € 4,00 |
Shots
Apenshot | € 2,50 |
Zure Mattie | € 2,50 |
*Wij serveren geen alcohol onder 18.